Verano Fundación Germina

REVIU L’ESTIU DE LA FUNDACIÓ GERMINA

Leave a comment More

Acabem el mes de juliol amb la feina feta i noves experiències a la butxaca, només  queda pendent una última tasca abans d’agafar-nos un descans, un balanç de totes les activitats desenvolupades al llarg de l’estiu.


1000

Un calendari d’estiu molt complet

Aquest any, des de la Fundació Germina hem desplegat un total de 4 casals d’estiu, 2 intercanvis internacionals, 2 colònies i 5 casals amb Urban Time.

A les activitats de la Fundació hi han participat infants i joves des dels 5 als 17 anys. Gràcies a la dedicació del nostre equip humà, tant professional com voluntari hem donat atenció a un total de 150 participants.

Hem realitzat 3 casals infantils: l’estiu al Fondo, el Riu a l’estiu i el Badestiu a La Pau, a més d’un casal per a adolescents al Fondo. Sortides, piscina, tallers i activitats han omplert els dies de casal.

També al juliol, vam gestionar dos intercanvis: un a Portugal amb nois i noies dels Centres de Badalona, Llatí-Fondo i Riu basat en l’esport; i un altre amb els adolescents d’Espai Jove i GR i un grup de Finlàndia que va venir del 10 al 19 de juliol a Santa Coloma de Gramenet i van treballar el gènere.

Com cada any, hem posat punt final a la temporada amb les colònies de cinc dies, a les quals han participat un centenar d’infants. Els nois i noies del Centre Obert Riu i els de Badalona han compartit casa de colònies a Porqueres i els del Centre Llatí-Fondo s’han allotjat a Serinyà, molt a prop uns dels altres, i amb visites creuades i tot.

Des d’Urban Time també aquest estiu hem estat plens d’activitats. Vam realitzar un total de 5 casals amb fins a 450 participants. A Santa Coloma, ha destacat “Un estiu de circ” i “Artistes en acció”, a més del casal urbà per a adolescents. També hem efectuat un casal específic pels amants del parkour a Sant Andreu (Barcelona) i un d’activitats urbanes per a joves a Parets del Vallès.

Per no perdre’ns la pista, segueix-nos a Twitter i a Instagram on actualitzem freqüentment sobre què està passant a la Fundació i a Urban Time.

una dècada d'oportunitats

Fundació Germina, una dècada d’oportunitats

Leave a comment More

Aquest mes de juny hem complert una dècada d’acció social i ho hem celebrat amb una gran festa a Santa Coloma de Gramenet, “Deu anys germinant el barri”, repleta d’activitats obertes a tothom per compartir aquesta data tan especial amb els veïns de Santa Coloma. La jornada festiva ha esdevingut també l’oportunitat per agrair la tasca dels més de 90 voluntaris que durant aquest últim any ens han cedit part del seu temps i dedicació.

10 anys de compromís social

Aquest any hem aconseguit fites importants per a nosaltres, l’obertura de Germina Riu al barri del Raval de Santa Coloma ens ha permès treballar en un nou Centre Obert per a infants i adolescents arribant a l’atenció de 60 infants i adolescents en situació de risc. La realització d’aquestes tasques és possible gràcies als equips d’educadors, voluntaris i estudiants en pràctiques que es posen a la seva disposició cada dia de l’any. Pel 2018, ens queda pendent l’ampliació del centre a joves de més de setze anys.

En els darrers mesos, també hem iniciat les activitats comunitàries a Badalona on a finals de 2017 obrirem un nou punt d’atenció social. Comptem amb l’ajuda de nous agents del barri que incentiven la participació ciutadana i desenvolupen l’acció educativa, reproduint així el mateix model de treball i activitats desplegat a Santa Coloma.

Tal i com anuncia el nostre lema, Fent Barri, seguim sortint al carrer per posar en marxa els nostres projectes d’acció comunitària; el cicle d’espectacles Barri a escena omple els racons de gresca i xerinola, els carrers i les places esdevenen les millors pistes de joc amb Juguem al carrer, Made in jove treballa per dinamitzar l’oferta de lleure per als adolescents i seguim conreant les verdures i hortalisses de temporada a l’hort comunitari.

Des de la nostra constitució el 2004, la nostra trajectòria ha estat en un constant creixement; una dècada després continuem treballant per crear noves xarxes de suport que minimitzin o mitiguin les situacions de risc i vulnerabilitat a les quals es troben exposats infants, joves i famílies.

Esperem complir molts més anys junts amb aquest compromís comunitari i poder seguir obrint portes a noves oportunitats millora.

Jornada Detecció del maltractament a infants i adolescents

Leave a comment More

banner

Detecció del maltractament a infants i adolescents. Eines per començar

Jornada formativa. 24 de març de 2017

Quins senyals ens han de fer posar en alerta? Quines barreres ens posem com a professionals davant possibles indicis? És possible prevenir situacions d’abús?
La jornada “Detecció del maltractament a infants i adolescents. Eines per començar” s’adreça a professionals de l’àmbit educatiu i social que treballen amb infants i adolescents, i que tenen interès en adquirir eines que els puguin orientar en la seva tasca diària.

Aquesta jornada organitzada per la Fundació Germina pretén ser un espai d’adquisició de recursos pràctics per a la detecció del maltractament. Comptarem amb la participació de:

  • Dra. Marta Simó. Pediatra. Coordinadora de la Unitat Funcional d’Abús al Menor de l’Hospital de Sant Joan de Déu i responsable de l’atenció als maltractaments.
  • Pilar Polo. Psicòloga de la Fundació Vicky Bernadet. Relacions institucionals.
  • Montse Cusó.  Treballadora social. Experta en drets dels infants.

Descarrega aquí el Programa de la jornada

Inscripció prèvia per correu electrònic: comunicacio@germina.org / 93 362 10 34
Places limitades (per ordre d’inscripció).

UN ANY MÉS, FUNDACIÓ GERMINA SURT AL CARRER

Leave a comment More

Fent barri és el lema de les accions de caràcter comunitari que portem a terme des de Germina als barris on estem present: Llatí, Fondo, Raval i Santa Rosa. Infants, joves, famílies i voluntaris són els protagonistes d’un repertori d’activitats que busquen millorar el barri on viuen.

Aquestes activitats comunitàries s’engloben en quatre projectes:

Barri a escena

És un cicle d’espectacles participatius i familiars gratuïts que un cop al mes omplen les places i racons del barri. Aquest any la programació comptarà amb un seguit de funcions tant a l’aire lliure o en espais com la biblioteca del Fondo pensades per a tots els públics. Es tractaran diverses temàtiques com: titelles, màgia, pallassos, música, circ i contecontes entre altres. Aquestes activitats persegueixen fomentar la cohesió i la convivència al barri a partir de compartir estones festives entre veïns i veïnes.

Juguem al carrer

És una iniciativa que pretén recuperar els carrers i les places de la ciutat com espais de joc i convivència pels infants. Els nois i noies més grans del Centre Obert Infantil preparen jocs tradicionals al carrer per tothom que hi vulgui passar, com ara saltar a la corda, bitlles, pintar o jocs gegants. Una activitat on tothom hi és benvingut i que permet establir vincles amb veïns i veïnes del barri. Aquest és un projecte d’Aprenentatge servei on els infants, de la mà d’educadors i voluntaris aprenen al mateix temps que es responsabilitzen de la comunitat on viuen.

Made in jove

És un projecte  dinamitzat pels adolescents de l’Espai Jove– que tenen entre dotze i setze anys-, i consisteix en un punt de trobada entre els seus interessos i l’oferta de lleure de la ciutat.  Aquest projecte dirigit a joves es porta a terme a places i carrers on s’efectuen variades exhibicions i tallers, com skate, parkour, scooter, futbol sala, bàsquet, batucada, dansa o castellers, entre d’altres.

Hort comunitari

Ubicat al Passatge Pirineus (Fondo Alt) en aquest projecte hi participen infants, joves, famílies i voluntaris cuidant i conreant les verdures i hortalisses de temporada. També hi ha previstes portes obertes o tallers,i estem oberts a qualsevol col·laboració ciutadana.

Amb aquestes activitats Germina busca obrir-se al barri i aportar el granet de sorra per millorar-lo. Busquem crear vincles i complicitats sobretot entre infants, joves i famílies i els veïns i veïnes, que al final són els que participen i gaudeixen d’aquestes activitats.

Agenda Fundació Germina:

GERMINA CATALA

VINE AL PARC DE NADAL D’URBAN TIME A SANTA COLOMA DE GRAMENET

Leave a comment More

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Urban Time han firmat un acord de col·laboració per a dur a terme un Parc de Nadal durant aquestes festes. Les activitats aniran dirigides a tots els públics, des dels 0 fins als 15 anys, perquè durant aquesta època puguin passar una bona estona amb els seus pares i mares, a més de realitzar activitats lúdiques i de lleure socioeducatiu.

El Parc de Nadal – Saló de la infància de Santa Coloma de Gramenet estarà ubicat a l’Escola Torre Balldovina, al costat de la Plaça Olimpo, i l’entrada serà de 3,5 €. L’horari serà de 16:30 h. a 20 h. des del pròxim 26 de desembre fins al 4 de gener. Tot i que, els dies 28 i 31 de desembre i el 4 de gener també estarà obert al públic al matí perquè els infants puguin gaudir de les nostres activitats.

Activitats del Parc de Nadal

urban-timePer a tots els nens de 0 a 3 anys hi haurà una ludoteca infantil perquè puguin aprendre d’una manera més dinàmica i divertida, un espai on es realitzaran activitats per estimular el seu desenvolupament físic i mental amb altres nens.

I per als de mitjana edat – de 3 a 6 anys – disposaran d’un parc imaginari amb un sistema innovador de jocs per peces que desperta el seu esperit creatiu, a més d’uns tallers de maquillatge i tallers manuals on podran aprendre a utilitzar les mans, també hi haurà un circ que recorrerà un camí per les diferents tècniques circenses: boles, plats xinesos, blackline, diàbolos, monocicle i pedals go, i per finalitzar també disposaran d’un inflable amb estructures impressionants per a gaudir rient i saltant.

A més, per a aquest mateix grup i els més grans, de 6 a 15 anys, podran fer activitats com scooter que consisteix a lliscar-se sobre un scooter o patinet amb manillar i al seu torn poder realitzar diversitat de trucs, parkour que és l’art de desplaçar-se en qualsevol entorn fent servir les habilitats del seu mateix cos, amb eficàcia i eficiència fent moviments segurs i sent molt hàbil, skate que mentre van a sobre d’una taula poden realitzar piruetes amb ella en l’aire, o per als més artístics també podran realitzar graffitis que és una de les expressions d’art urbà més populars i característiques de l’actualitat on els nens i nenes s’expressen lliurement.

A més, durant cada dia hi haurà un carter reial que recollirà les cartes de tots els nens.

Veniu i gaudiu de les vacances de Nadal amb nosaltres! Us esperem al Parc de Nadal – Saló de la infància de Santa Coloma de Gramenet.

 

GERMINA ATERRA A BADALONA AMB EL SEU MODEL DE TREBALL COMUNITARI

Leave a comment More

A finals del pròxim mes de juny, inaugurarem un nou Centre Obert a Badalona, i des del passat mes d’octubre, estem duent a terme activitats comunitàries per tal d’anar implementant el nostre model de treball a la ciutat.

Dos cops al mes, i abans de la nova obertura, organitzem activitats comunitàries sota el lema “Fent un tomb pel barri”. L’organització de diverses activitats obertes a la comunitat en la que es desenvoluparà la nostra acció educativa ens permet replicar el nostre model i objectius de treball que portem desenvolupant des de fa més de nou anys a Santa Coloma de Gramenet.

Aquestes noves activitats que recent s’organitzen a la ciutat de Badalona, compten amb nous agents del barri que incentiven la participació ciutadana.

Accions desplegades a Badalona

La primera acció que hem organitzat a Badalona ha estat la del Barri a Escena, dirigida en aquest cas, a un públic més infantil. El desenvolupament de les activitats del Barri en Escena, consten d’un cicle més ampli d’espectacles amb música en directe, contacontes, circ, animació infantil i espectacles de màgia. Igual que a Santa Coloma de Gramenet, totes aquestes activitats es realitzen a l’aire lliure i són gratuïtes per a tots, a més, és una manera de promoure l’intercanvi i la convivència entre ciutadans de diferents edats i ètnies.

La segona acció comunitària que realitzem és el Made in Jove, projecte d’aprenentatge i servei dut a terme a través dels interessos dels adolescents atesos a l’Espai Jove, Centre Obert Adolescent. El projecte es porta a terme a les places de la ciutat i es poden veure i gaudir petites exhibicions de skate, parkour, hip-hop, futbol, bàsquet, karate, etc. D’aquesta manera volem que els adolescents descobreixin totes les activitats que poden realitzar i pretenem ser un aparador de l’ampli ventall de propostes de lleure juvenil que tenim com a objectiu la difusió de les mateixes activitats de Santa Coloma de Gramenet.

Des de Germina esperem que la nova obertura del centre a Badalona, incrementi la notorietat de l’entitat, i assoleixi els mateixos objectius de la ciutat on ha nascut. A més, iniciarem la participació del centre de Germina Riu a les activitats de Santa Coloma de Gramenet per tal d’ampliar la nostra xarxa de treball. Esperem que aquestes accions, de caràcter festiu i puntuals organitzades puntualment, siguin un punt de trobada per als infants i adolescents de Badalona.

INAUGURACIÓ DEL NOU CENTRE DE GERMINA AL BARRI DEL RAVAL DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

Leave a comment More

Ahir a la tarda va tenir lloc la inauguració del nou centre de la Fundació Germina al barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet. L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlón, i va comptar amb la presència de Mauricio Botton, president del Patronat de la Fundació, i Mario Cuixart, director de l’entitat. A més, vam comptar amb el suport incondicional de les famílies, voluntaris i l’equip de la Fundació.

El nou Centre Obert Infantil compta amb 215m² distribuïts en quatre espais diferenciats: espai de cuina i menjador, de lectura i oci, sala de formació i estudi; i sala d’atenció a les famílies. Aquests espais permetran el desenvolupament de les habilitats dels nens en un entorn positiu i que millorin el seu rendiment escolar.

img_0637

img_0627_nens

Aquesta nova instal·lació forma part de la primera fase de desenvolupament al barri del Raval i inicialment podrà atendre fins a trenta places. L’any 2017, s’iniciarà la segona fase, on s’atendrà a adolescents i joves – des del dotze fins als vint-i-u anys – i es preveu aconseguir la seva capacitat màxima d’atenció fixada en cent persones.

En finalitzar l’acte i després d’una visita guiada pels nens i nenes del centre, els convidats van poder gaudir d’un aperitiu elaborat per les famílies de la Fundació que van col·laborar i van tenir un paper fonamental en aquest dia tan especial.

Des de la nostra constitució, hem anat ampliant la nostra activitat a través de diferents programes i la nostra trajectòria està en creixement constant. Actualment, comptem amb 14 professionals i un equip de més de 45 voluntaris que promouen la generació d’oportunitats i sota el lema “Eduquem des del que som” oferim models de valors basats en el respecte i en el qual té cabuda tothom.

Us agraïm el suport que ens vàreu donar ahir i esperem poder comptar amb vosaltres en les properes activitats que organitzi la Fundació.

JA TENIU DISPONIBLE LA MEMÒRIA ANUAL DE LA FUNDACIÓ GERMINA!

Leave a comment More

Hola a tots i a totes!

Estem molt il·lusionats d’anunciar-vos que ja està disponible la Memòria del 2015 de la Fundació Germina.

Aquesta memòria pretén explicar de forma senzilla i amable qui som i què hem aconseguit al llarg del 2015. Esperem que aquestes pàgines us transmetin tot l’esforç, il·lusió i treball que hem dedicat a la fundació en aquest any.

Esperem que us agradi tant com a nosaltres i que la gaudiu!

Aquí teniu l’enllaç perquè us la pugueu descarregar: Memòria 2015

ARRIBA EL FINAL DEL CASAL D’ESTIU I GERMINA SE’N VA DE VACANCES!

Leave a comment More

Ha arribat l’estiu i la Fundació Germina se’n va de vacances, però no marxarem sense abans explicar-vos les activitats que hem realitzat durant els mesos de juny i juliol.

Casal d’estiu de la Fundació Germina

Com cada any, amb l’arribada de les vacances escolars reconvertim el Centre Obert en un casal d’estiu. Aquest any, com a novetat, se suma el casal del nou Centre Obert de la Fundació situat al Raval. D’aquesta manera, hem pogut atendre a un total de 108 infants i adolescents, 430 si sumem els participants dels casals d’Urban Time.

casal d'estiu

Aquest any com a centre d’interès i referent teníem les Olimpíades. Per això, l’esport ha estat el fil conductor: des d’excursions, piscina, paddle surf i la visita a l’Opencamp (el parc d’atraccions d’esport) han estat algunes de les activitats que hem realitzat. Sense oblidar-nos de la tan desitjada visita a l’Illa Fantasia o al màgic Tibidabo.

El casal d’estiu s’ha realitzat de dilluns a divendres de 9:30 a 15:00 i els dimecres, aprofitant el dia d’excursió, allargàvem la jornada fins a les 18:30. Com cada any, s’ha ofert servei de menjador on hem continuat amb la dinàmica del curs promovent una dieta equilibrada, per això hem donat fruita als infants i adolescents durant el matí.

La culminació de l’estiu són les colònies! Aquest any hem estat a Can Maiol, una bonica masia situada a Sant Andreu Salou, Girona. Allà hi havia el fullet Torxet, que va acompanyar als més petits a endinsar-se a la natura amb jocs de pistes i activitats. Els més grans han fet excursions i bivac a l’aire lliure. Les colònies suposen el marc ideal per acabar l’any amb els infants i adolescents i experimentar cinc dies de convivència en un entorn diferent.

Us esperem al setembre amb les piles ben carregades.

Bon estiu a tots i totes!

CASALS D’ESTIU URBAN TIME, UNA PROPOSTA TRENCADORA

Leave a comment More

Urban Time és l’empresa social de la Fundació, i ha arrancat aquest mes de juny amb un trencador programa de casals d’estiu basat en algunes de les pràctiques i activitats urbanes alternatives que més atreuen als joves. Durant els mesos de juliol i setembre els participants del casal d’Urban Time podran escollir entre desenvolupar la seva creativitat realitzant graffitis, aventurar-se pels barris de la ciutat fent rutes de parkour, perfeccionar els trucs de skate més elaborats, o fer les seves primeres mescles de música electrònica.

Casals d’estiu d’Urban Time

Els innovadors casals d’estiu d’Urban Time es dirigeixen a nens i joves d’entre sis i setze anys. Les diferents activitats es personalitzaran als perfils de cada participant, i també posen èmfasi en l’educació en el civisme, la integració i el respecte per l’entorn. Seran un total de 4 casals d’estiu que es portaran a terme a diferents espais de Santa Coloma de Gramenet i atendran a més de 320 infants i adolescents.

 URBAN TIME FOTO 1.pngcasals d'estiu

 

 

 

 

 

 

Un programa centrat en activitats urbanes alternatives

Les diferents modalitats que es practiquen cada dia són; skate, parkour, graffiti, esports urbans, circ i Dj, entre altres. La programació l’elabora i supervisa un equip de monitors amb titulació oficial i experts en cadascuna de les disciplines, la majoria formen part de la Fundació. Totes aquestes activitats aporten als nens tot el coneixement i l’experiència necessària sobre les disciplines esportives i artístiques més innovadores i atractives del moment.

Des dels nostres inicis hem anat ampliant l’activitat de la Fundació a través dels diferents programes, i l’any passat, vàrem crear la nostra pròpia empresa social amb l’objectiu de promoure la continuïtat formativa dels joves, donant-los l’oportunitat de seguir estudiant al mateix temps que desenvolupen una activitat laboral en el sector de l’oci educatiu. Amb aquest model, augmentem el nostre impacte social partint d’una activitat econòmica i autosostenible.